Saturday, January 11, 2014

Rajski kolač

Rajski kolač


Priprema

  • Umutiti belanca, zatim dodati šećer, a onda jedno po jedno žumance, brašno i na kraju prašak za pecivo. Sve lepo sjediniti i razliti smesu u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
  • Staviti 400 ml mleka da se kuva, dodati mu malo šećera, a 100 g ostaviti za puding prah. Kada mleko počne da vri ubaciti puding, mešati i skloniti sa vatre.
  • Umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa sjediniti sa pudingom i dobro izmiksati.
  • Preko fila staviti umućen šlag, onda dekorisati seckanim voćem po želji.


Za koru:

  • 5 jaja
  • 5 kašike šećera
  • 5 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo


Za dekoraciju:

  • 400 g voća po želji
  • 400 g šlaga


Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 1/2 margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 10 kašika šećera

No comments:

Post a Comment