Saturday, January 11, 2014

Sočna lenja pita

Sočna lenja pita


Priprema

  • U jednoj posudi umutiti 3 jajeta, šećer, ulje, brašno, jogurt i prašak za pecivo.
  • Sve to dobro umutiti i napraviti testo. Zatim očišćene, izrendane jabuke, izdinstati sa 2 kašike ulja i dodati griz, šećer i cimet po želji.
  • Sipati pola testa u podmazan pleh i peći par minuta, dok se ne uhvati korica. Zatim staviti fil, pa preko fila sipati drugu polovinu testa.
  • Peći 40 minuta u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
  • Kada je pita pečena, posuti šećerom u prahu i iseći na kocke. Uživajte!


Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 1 čaša (od jogurta) šećera
  • 1 čaša ulja
  • 2 čaše brašna
  • 1 jogurt u čaši
  • 1 prašak za pecivo


Za fil:

  • 1 kg (očišćenih, izrendanih) jabuka
  • 2 kašike ulja
  • šećer (po želji)
  • 2-3 kašike griza

No comments:

Post a Comment