Saturday, January 11, 2014

Rolat sa kafom

Rolat sa kafom


Priprema

  • Umutiti belance, dodati keks, kokos, šećer u prahu i kafu, pa dobro izmiksati.
  • Ovo testo rastanjiti oklagijom na foliji, da se dobije oblik pravougaonika.
  • Umutiti margarin sa šećerom i žumancetom, pa dodati topljenu čokoladu. Ovaj fil naneti preko kore.
  • Rolat uviti i preko isfilovati glazurom od čokolade.


Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 200 g kokosovog brašna
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 belance
  • 1 doncafe šolja jake crne kafe (moja preporuka je 4 kašičice kafe na jednu šolju)


Za fil:

  • 250 g margarina za kolače
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žumance
  • 3 rebra topljene čokolade


Za glazuru:

  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 4-5 kašika ulja

No comments:

Post a Comment