Wednesday, January 1, 2014

Šareni kolač

Šareni kolač


Priprema

  • Izmešati sve sastojke, podeliti masu na dva dela, pa u jedan deo dodati kakao izmešan sa 3 kašike vode. Pleh namazati mašću i posuti brasnom. Obe mase odjednom sipati u pleh i praviti šare. Peći dvadesetak minuta. Izvaditi i prebaciti na tacnu.
  • Preliv: Istopiti šećer sa vodom na šporetu, dodati čokoladu i mesati dok se ne istopi. Posudu skloniti sa vatre i dodati kiselu pavlaku.
  • Mešati dok se ne sjedini, pa premazati preko ohladjenog kolača.


Za koru:

  • 4 jajeta
  • 300 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 2,5 dl ulja
  • 2,5 dl mleka
  • 300 g brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 3 kašike vode


Za preliv:

  • 5 kašike šećera
  • 2 kašike vode
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 kisela pavlaka

No comments:

Post a Comment