Wednesday, January 8, 2014

Voćna torta

Voćna torta


Priprema

  • Ulupati čvrst sneg od belanaca, dodati šećer, jedno po jedno žumance i mutiti dok masa ne postane penasta. Dodati mlevene lešnike i brašno, pa od dobijene mase ispeći tri kore u duguljastom, podmazanom i brašnom posutom kalupu.
  • U međuvremenu, za nadev, pomešati u malo hladnog mleka brašno i gustin, pa sipati u vruće mleko. Kuvati dok se masa ne zgusne, skinuti sa plotne i ostaviti da se ohladi. Jednu po jednu kašiku mlečne mase dodavati maslacu koji je penasto umućen sa šećerom u prahu. Ovim kremom filovati kore. Na gornju koru poređati polutke kajsije i preliti ih prelivom za torte. Tortu ukrasiti šlagom, a sa strane posuti mlevenim lešnicima.


Potrebno je:


  • 7 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 5 kašika mlevenih lešnika


Nadev:


  • 1/2 l mleka
  • 3 kašike gustina
  • 3 kašike brašna
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g maslaca


Za ukrašavanje:


  • polutke kajsija (svežih ili iz kompota)
  • kesica preliva za torte
  • Kesica šlaga
  • mleveni lešnici

No comments:

Post a Comment