Friday, March 14, 2014

Bounty štanglice

Bounty štanglice


Priprema

  • Kokos očistimo i narendamo na sitnijoj rendi ili izblendamo u blenderu što sitnije.
  • Mleko pomešamo sa mlekom u prahu, šećerom i polovinom skroba. Masu dobro izmutimo da bude glatka pa je prokuvamo uz stalno mešanje u sudu na pari da se zgusne, masa će ostati tečna ali će dobiti na gustini.
  • Spremljeno toplo mleko prelivamo preko narendanog kokosa i ostavimo oko 10-15 min da kokos malo upije tečnost i da se ohladi. Sledeći korak može da se uradi uz pomoć mikrovalne ili kuvanjem na pari. U mlaku masu umešamo ostatk skroba i sve zajedno stavimo u mikrovalnu na najače tj 800w na oko 2 min, izvadimo pomešamo masa je sad već gusta al ne dovoljno črsta, vratimo još na 1 min u mikrovalnu i masa je spremna za oblikovanje.
  • Kokos masu izlijemo u na kuhinjsku foliju, najbolje u nekoj manjoj tepsiji promera oko 25x20 pa je uz lgano pritiskanje podjednako raspodelimo, i prekrijemo tegljivom folijom i odložimo u frižider na jedno 20 minuta da se ohladi.
  • Ohlađenu masu nasečemo na pravougaonike i prelijemo otopljenom čokoladom. Ja lično preferiram da umačem štanglice pojedinačno u temperiranu čokoladu jer se na taj način nahvata deblji sloj.
  • Štanglice poređamo na pek papir i odložimo u frižider ako želite što pre da konzumirate ili ostavite na sobnoj temperaturi da se čokolada polako stegne.


Potrebno je:

  • 1 kokosov orah (200g očišćene mase)
  • 100 g kristal šećera
  • 80-100 g kukuruznog skroba
  • 150 ml mleka
  • 50 g mleka u prahu
  • 200 g menaž čokolade ili gorke čokolade

No comments:

Post a Comment