Sunday, March 16, 2014

Čokoladni mousse

Čokoladni mousse


Priprema

  • Otopiti čokoladu, mlijeko i puter, dok smjesa ne postane glatka. Skloniti sa štednjaka. Zatim odvojiti žumanca od bjelanaca. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati 2 kašike šećera u prahu. Umutiti. Pjenasto umutiti i žumanca sa 2 kašike šećera u prahu. Prohlađenu otopljenu čokoladu dodati umućenim žumancima. Na kraju pažljivo umješati snijeg od bjelanaca, sjediniti, uliti u staklene posudice (ili čaše) i ostaviti da se dobro ohladi. Po želji ukrasiti šlagom, čokoladom u prahu, grubo rendanom čokoladom...


Potrebno je:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 4 kašike mlijeka
  • 50 g putera

No comments:

Post a Comment