Sunday, March 16, 2014

Kolač sa dunjama i jabukama

Kolač sa dunjama i jabukama


Priprema

  • Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno. Izmešati i usuti u pleh (37x25) obložen papirom za pečenje. Peći 15ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru ne vaditi iz pleha, samo skloniti papir.
  • Dunje i jabuku očistiti i iseći na sitne komade.
  • U šerpu usuti vodu i šećer pa kad proključa, kuvati još 5 minuta. Dodati voće, kuvati još 10ak minuta pa skloniti sa ringle.
  • Nekoliko kašika sirupa preliti preko kore pa poredjati voće.
  • Sirup vratiti na ringlu. Kad proključa, skuvati puding od vanile razmućen sa malo hladne vode. Kuvati 2 minuta i preliti preko voća.
  • Kad se dobro ohladi, ukrasiti umućenim šlagom (100 g šlaga i 200 ml vode ili mleka).


Kora:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna


Fil:

  • 1 l vode
  • 250 g šećera
  • 2 veće dunje
  • 1 veća jabuka
  • 2 pudinga od vanile


I još:

  • 100 g šlaga
  • 200 ml vode ili mleka

No comments:

Post a Comment