Tuesday, January 7, 2014

Garibaldi torta

Garibaldi torta


Priprema

  • Ulupati čvrst sneg od belanaca, dodati šećer, pa kada masa postane gusta, dodati mlevene lešnike. Ispeći dve kore u podmazanom i brašnom posutom kalupu.
  • Za nadev umutiti žumanca sa šećerom, dodati kafu i rendanu čokoladu, pa masu mutiti na pari dok se ne zgusne. Skloniti sa štednjaka, ostaviti da se ohladi i dodati penasto umućen maslac. Ovim nadevom spojiti dve pečene i ohladene kore, premazati celu tortu i ukrasiti je iseckanim lešnicima.


Potrebno je:


  • 7 belanaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g mlevenih lešnika


Nadev:


  • 7 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 2-3 kašike jake crne kafe
  • 100 g maslaca
  • 60 g rendane čokolade


Za ukrašavanje:


  • iseckani lešnici

No comments:

Post a Comment