Wednesday, January 1, 2014

Gazelini rogovi

Gazelini rogovi


Priprema

  • Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odmara pola sata u frižideru.
  • Fil: Napraviti tako što ćete sve sastojke izmiksati u blenderu, da se smesa sjedini.
  • Testo razviti na ravnoj površini, čašom vaditi krugove i na svaki krug malo rastanjiti, staviti fil, preklopiti i formirati polukrug (polumesec).
  • Kolače peći u zagrejanoj rerni 15 do 20 minuta na 200 C.
  • Na kraju kolače možete posuti prah šećerom po želji.


Za testo:

  • 4 šolje brašna
  • 1 šolja vode
  • 100 g margarina
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 2 kašičice ekstrata narandže


Za fil:

  • 2, 1/2 šolje blanširanih badema
  • 3/4 šolje šećera
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 80 g margarina
  • 3 kašičice ekstrata od narandže

No comments:

Post a Comment