Saturday, January 11, 2014

Rolat sa lešnikom

Rolat sa lešnikom


Priprema

  • Dobro umutiti jaja sa šećerom, dodati dve kašike mlake vode, vanilin šećer, kakao, brašno i prašak za pecivo. Sipati u podmazan pleh i peći.
  • Za fil: U mleko skuvati puding i šećer. Kada se ohladi dodati margarin i polovinu prepečenih i sitno iseckanih lešnika.
  • Ovim filom premazati ispečenu koru, (odvojiti par kašika fila, za premazivanje rolata), uviti u rolat, a odozgo nafilovati kremom, koji viljuškom možete da išarate.
  • Posuti ga zatim ostatkom ispečenih lešnika i ostaviti u frižider da se ohladi.


Za testo:

  • 100 g brašna
  • 100 g šećera
  • 4 jajeta
  • 2 kašike kakaoa
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer


Za fil:

  • 1 puding od vanile
  • 100 g šećera
  • 150 g margarina
  • 100 g lešnika
  • 4 dl mleka

No comments:

Post a Comment