Australiski rolat sa džemom
Priprema
- Pleh, veličine 20 x 25 cm, dobro premazati maslacem i obložiti ga papirom za pečenje.
- Žumanca penasto umutiti sa šećerom. Dodati brašno i čvrsto ulupan sneg od belanaca i poprskati maslacem.
- Smesu ravnomerno sipati u pleh i peći na 180°C tridesetak minuta ili dok se testo ne odvoji od papira.
- Na radnu površmu staviti čistu kuhinjsku krpu i posuti je kristal-šećerom. Testo izručiti iz pleha na kuhinjsku krpu, a papir skinuti sa testa. Testo premazati toplim džemom i brzo ga saviti u rolat. Rolat staviti na tacnu za serviranje.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 180 g šećera
- 250 g brašna
- 4 kašike kristal-šećera
- 15 g rastopljenog i ohlađenog maslaca
- 230 g zagrejanog džema od malina ili šljiva
No comments:
Post a Comment