Ekleri sa slatkom pavlakom
Priprema
- Staviti vodu i ulje da provri, dodati so, skloniti sa ringle i dodati brašno. Kuvati na umerenoj temperaturi, mešajući dok se ne zgusne. Ohladiti i dodavati, jedno po jedno jaje muteći mikserom. Na kraju dodati prašak za recivo.
- Pomoću poslastičarskog džaka formirati eklere i peći na 200 stepeni.
- Za fil I: Skuvati puding u mleku sa šećerom, ohladiti i dodati umućen puter.
- Za fil II: Slatku pavlaku i šlag fiks, umutiti u čvrst šlag, dodati džem od jagoda i dobro izmešati.
- Pečene eklere iseći po dužini. Na donju koru naneti prvi fil, a zatim drugi, pa ih poklopiti gornjom korom.
- Rastopiti čokoladu na pari i preliti eklere.
Za eklere:
- 4 dl vode
- 2 dl ulja
- malo soli
- 12 kašika brašna
- 5 jaja
- 1/2 praška za pecivo
Za preliv:
- 100 g čokolade za kuvanje
Za fil I:
- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 5 dl mleka
- 5 kašika šećera
- 150 g putera
Za fil II:
- 3 dl slatke pavlake
- 3 kašike džema od jagode
- 1 šlag fiks
No comments:
Post a Comment