Rigojanči kolač
Priprema
- Umutiti žumanca sa brašnom i jednom kašikom šećera, dodati kašiku kakaoa.
- Belanca umutiti sa ostatkom šećera i polako dodavati u prethodnu smesu, lagano mešajući varjačom, da masa ne spadne. Ispeći takve dve kore.
- Istopiti margarin i čokoladu na laganoj vatri i ostaviti da se prohladi.
- Umutiti šlag sa mlekom i onda dodavati otopljenu smesu, sve vreme muteći mikserom. Ostaviti da se ohladi cela masa.
- Za drugi deo je potrebno umutiti jaja sa šećerom, kuvati i mešati, dodati margarin i čokoladu.
- Na prvu koru namazati prvi fil, namazati drugi fil.
- Drugu koru iseći na kvadrate željene veličine i ređati preko kolača.
- Kolač je mekan, ukusan, a najlepši je jer sadrži puno čokolade.
Za dve kore od po:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kašika kakaoa
Za drugi fil:
- 140 g čokolade
- 2 jajeta
- 140 g šećera
- 50 g margarina
Za prvi fil:
- 4 kesice šlaga
- 1/2 l mleka
- 100 g čokolade
- 200 g margarina
No comments:
Post a Comment