Torta s jagodama
Priprema
- Ulupati čvrst sneg od belanaca, dodati šećer i jedno po jedno žumance. Masu mutiti dok ne postane penasta, pa postepeno dodavati brašno. Podeliti na dva dela i ispeći dve kore u podmazanom i brašnom posutom kalupu za tortu.
- U međuvremenu skuvati puding od vanile i dok je još topao, sjedinitiga sa maslacem. Masu mutiti mikserom dok se ne ohladi. Tada dodati ulupan šlag i sve penasto umutiti. Ovim nadevom spojiti dve kore.
- Na gornju koru poređati jagode. Skuvati preliv za tortu prema uputstvu na kesici i preliti preko jagoda.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
Nadev:
- kesica pudinga od vanile
- kesica šlaga
- 100 g maslaca
Za ukrašavanje:
- 300 g jagoda
- kesica preliva za torte
No comments:
Post a Comment