Dunavski talasi
Priprema
- Zagrejati rernu na 180 stepeni. Procediti višnje. Zagrejati 250 g maslaca i izmešati ga sa 200 g šećera i malo soli. Dodati brašno i prašak za pecivo, kao i 5 kašika mleka.
- Polovinu testa razvući po plehu, pa u ostatak umešati rum i kakao. Tamnije testo pažljivo razvući preko svetlijeg. Rasporediti višnje preko i peći 30 minuta. Izvaditi kolač iz rerne i ostaviti u pleh da se ohladi.
- Pripremiti puding sa ostatkom mleka i kašikom šećera. Pustiti puding da se ohladi.
- Umutiti 200 g maslaca sa šećerom u prahu. Mutiti i dalje i dodavati kašiku po kašiku pudinga. Premazati kolač pripremljenim kremom.
- Čokoladu rastopiti i ukrasiti kolač u vidu linija.
- Ostaviti kolač do služenja u frižider, iseći na kocke i služiti uz kafu. Prijatno!!!!
Potrebno je:
- 1 kg višanja (iz tegle)
- 450 g maslaca
- 215 g šećera
- malo soli
- 6 jaja
- 400 g brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 550 ml mleka
- 2 kašike ruma
- 2 kašike kakaoa
- 1 kesica pudinga od vanile
- 50 g šećera u prahu
- 200 g crne čokolade
No comments:
Post a Comment