Salčići drugi nacin
Priprema
- Salo dobro sjediniti sa brašnom, pa podeliti na tri dela. Od brašna, žumanca, rakije i vode zamesiti testo. Ukoliko se lepi za ruke, dodati još malo brašna, sve dok prestane da se lepi.
- Testo podeliti na 3 dela. Svaki deo testa, premazati 3 puta salom i savijati na isti način (kao knjigu).
- Ovako pripremljeno testo staviti u kesice i ostaviti, da prenoći u frižideru. Najbolje je da odstoji čitave noći.
- Ujutro razviti jedno po jedno testo, seći na 12 komada, na svaki staviti džem od šljiva, pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
- Pečene salčiće uvaljati u prah šećer i uživati.
- Od ove količine istadne 36 salčića. Prijatno!
Potrebno je:
- 1/2 kg brašna
- 4 žumanaca
- 4 kašike ljute rakije
- 250 ml hladne vode
Za premazivanje:
- 1/2 kg sala
- 200 g brašna
- džem od šljiva (za fil salčića)
No comments:
Post a Comment