Banatska štrudla sa makom
Priprema
- U posudu staviti brašno. U drugu posudu podgrejanih 1/2 l mleka, pomešati sa 1/2 l mlake vode, sipati 2 kašike šećera i u to dodati kvasac. Kada kvasac naraste, sipati ga u posudu u kojoj je brašno.
- Mešati brašno i rastvoren kvasac, u to sipati 6 kašika ulja i 2 kašičice soli. Dodavati brašno, dok se ne napravi glatko testo. Ostaviti da odstoji.
- Samleven mak sipati u prokuvalo mleko (količina mleka, zavisi od količine maka) i dodati šećer.
- Testo podeliti na 4 dela. Svaki deo posebno razvući i premazati sa uljem i staviti pripremljen mak (ukoliko volite sladji nadev, posuti šećer po maku). Poredjati u tepsiju.
- Malo zapečene štrudle, premazati sa razmućenim belancetom. Prijatno!
Potrebno je:
- 1/2 vode
- 1/2 l mleka
- 2 kašike šećera
- 1 kockica svežeg kvasca
- 6 kašika ulja
- 2 kašičice soli
- mak količinski po ukusu
- brašno (po potrebi)
No comments:
Post a Comment