Sandokan
Priprema
- Smesu za fil ulupati mikserom, prvo jaja sa šećerom, pa dodavati ostale sastojke.
- Tepsiju namazati uljem pa ređati: prvo kora, zatim fil, ponovo kora, mleveni orasi (ili mak), grožđice, (prethodno ih potopiti u malo ruma ili vodu), kora, fil, kora, orasi i grožđice....ponavljati do kraja, s tim da predzadnja kora, bude premazana filom, a zadnja uljem.
- Pre pečenja kolač oštrim nožem iseći na kocke. Peći na 200 stepeni dok ne dobije zlatu koricu.
- Skuvati sirup i vruć kolač preliti vrućim sirupom.
Potrebno je:
- 300 g tankih kora
- 250 g mlevenih oraha (ili maka)
- 100 g suvog grožđa
Sirup:
- 1 čaša vode
- 1 čaša šećera
Fil:
- 1 čaša jogurta (od 2 dl)
- 1 čaša ulja
- 2 čaše šećera
- 3 jajeta
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
No comments:
Post a Comment