Dijetalna slatka lenja pita
Priprema
- Dijetalni dani su oni, kada fali slatkiša, pa evo recepta gde za celu tepsiju ide samo 200 g šećera, što je, kada se rasporedi na parčiće, jako malo.
- Svi sastojci za koru se zamese, podele na dva dela, pa se jedan deo tanko razvuče po tepsiji srednje veličine (to bude oko 3 mm), a drugi deo se stavi u zamrzivač. Razvijanje te kore je najlakše, tako što se izreže pek papir na dimenziju tepsije, pa se na njemu razvije kora sa oklagijom i sa papirom i prebaci u tepsiju.
- Ta kora se stavi na pečenje, na pet do deset minuta, dok ne dobije tamno žutu boju, pa se na nju saspe fil.
- Za fil: Belanca umute sa šećerom, dodati brašno, jogurt i limunova kora.
- Tako se peče dok fil ne dobije svetlo žućkastu koru, pa se izvadi iz rerne i na fil narenda ono testo što je stajalo u zamrzivaču.
- Renda se na krupno i zapeče se još desetak minuta, dok ne počnu da se stvaraju tamni krajevi na narendanoj kori. Preporučujem dublju tepsiju, jer ovaj fil mnogo naraste prilikom pečenja, pa hoće da "pobegne".
- Odgore možete posuti prah šećerom, ali nije neophodno.
Za koru:
- 170 g margarina
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 žumanca
Za fil:
- 4 belanca
- 100 g šećera
- 1 l nemasnog jogurta
- 6 kašika brašna
- malo limunove kore
No comments:
Post a Comment