Čokoladne praline sa višnjom i orahom
Priprema
- Šećer staviti u šerpu i preliti rumom i sa malo vode, tek da se malo navlaži i otopiti ga na laganoj temperaturi. Kada se šećer rastopi, dodati margarin i mešati da se rastopi. Dodati cimet i čokoladu izlomljenu na kockice, pa mešati da se sve sjedini.
- Višnje ocediti od viška tečnosti, a mogu se koristiti sveže, zamrznute, iz kompota ili iz rakije višnjevače i sl. Jezgre oraha izlomiti na četvrtine ili sitnije komade.
- U pripremljene papirne korpice (40 komada) sipati po jednu kašičicu mase.
- Šerpu vratiti na toplu plotnu, da se masa ne steže do nastavka punjenja.
- U svaku korpicu ubaciti po jednu ocedjenu višnju i komadić-dva oraha. Čokoladnu masu sipati preko višanja i oraha, do vrha korpica.
- Kada su sve korpice napunjene, na vrh svake staviti po komad oraha.
- Ostaviti na hladno mesto oko 1 sat da se stegne.
Potrebno je:
- 200 g čokolade
- 200 g šećera kristala
- 3 kašike vode obične
- 250 g margarina
- 1 kašičica cimeta
- 3 kašičice ruma
- 100 g oraha
- 40 komada višanja
- 40 komada papirnih korpica
No comments:
Post a Comment