Sladoled Mon Šeri
Priprema
- Za sladoled veoma sitno iseckati 6 pralina punjenih višnjama. Mleko i slatku pavlaku pomešati i prokuvati.
- Umutiti jaje, žumanca, trešnjevaču i 50 g šećera. Mešavinu doliti u sud sa mlekom i slatkom pavlakom i mešati snažno, dok se ne zgusne.
- Umešati iseckane praline i ostaviti krem u friz, da stoji oko 4 sata, dok se stegne. Ostatak šećera kuvati u 50 ml vode, dok masa ne dobije lepu rumenu boju.
- Kašikom razvlačiti rastopljeni šećer na pek-papir, kao konce i ostaviti da se ohlade.
- Servirati sladoled, preliti sirupom i ukrasiti ostatkom pralina.
- Ukrasiti svežim listićima nane ili matičnjaka. Prijatno!
Potrebno je:
- 14 pralina sa višnjama
- 250 ml mleka
- 150 ml slatke pavlake
- 1 jaje
- 2 žumanca
- 4 kašike trešnjevače
- 150 g šećera
- 8 dl karamel ili šokoladnog sirupa
No comments:
Post a Comment