Rolat sa kafom
Priprema
- Umutiti belance, dodati keks, kokos, šećer u prahu i kafu, pa dobro izmiksati.
- Ovo testo rastanjiti oklagijom na foliji, da se dobije oblik pravougaonika.
- Umutiti margarin sa šećerom i žumancetom, pa dodati topljenu čokoladu. Ovaj fil naneti preko kore.
- Rolat uviti i preko isfilovati glazurom od čokolade.
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g kokosovog brašna
- 250 g šećera u prahu
- 1 belance
- 1 doncafe šolja jake crne kafe (moja preporuka je 4 kašičice kafe na jednu šolju)
Za fil:
- 250 g margarina za kolače
- 100 g šećera u prahu
- 1 žumance
- 3 rebra topljene čokolade
Za glazuru:
- 50 g čokolade za kuvanje
- 4-5 kašika ulja
No comments:
Post a Comment