Tropski užitak
Priprema
- Od 6 belanaca umutiti sneg i postepeno dodavata žumanca, prezle, brašno, mlevene orahe i šećer. Smesu sipati u pleh obložen pek-papirom i ispeći na umerenoj temperaturi, dok ne dobje lepu boju.
- Skuvati u 1 l mleka, 10 kašike šećera, a zatim dodati 3 kese pudinga.
- U prohladjen puding dodati umućen 1 margarin i mešati dok se ne sjedini.
- Fil podeliti na 2 dela.
- U jedan deo dodati, 150 g mlevenog kaksa, a u drugi 100 g isopljene čokolade.
- Redjati sledećim redosledom: Kora, žuti fil, keks (umočen u mleko), crni fil, šlag.
- Kolač je veoma izdašan i jako ukusan.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 2 kašike prezli
- 2 kašike brašna
- 150 g mlevenih oraha
- 3 pudinga od vanile
- 1 margarin (proizvodjač po želji)
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
- 100 g čokolade
- 1 kesica šlaga
- 150 g mlevenog keksa
- 150 g keksa (pettit beure)
No comments:
Post a Comment