Polumesec
Priprema
- Mikserom umutiti 1 jaje, sa 60 g šećera.
- U drugoj posudi mikserom penasto umutiti 125 g margarina. Sjediniti u jedno, dodati 1/2 kesice cimeta (2,5 g), zatim postepeno dodavati brašno 250 g i mutiti viljuškom, a pri kraju rukama. Sa brašnom dodati i 1/2 kesice praška za pecivo.
- Dobijeno testo staviti u plastičnu kesu, pa onda u frižider 30 minuta.
- Dok testo odmara, penasto umutiti 1/3 belanceta, koja će nam trebati za premaz kasnije.
- Nakon toga testo rastanjiti na debljinu 5-7 milimetara i praviti polumesece, sečenjem testa čašom šireg obima. Polumesece ređati u posudu za pečenje, obloženu papirom za pečenje.
- Zatim četkicom premazati polumesece umućenim belancetom. Posuti seckanim lešnikom.
- Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C, oko 10 minuta, u zavisnosti od šporeta.
- Pečeno prekriti krpom da se prohladi, a zatim svaki polumesec, samo polovinu gornje strane umakati u čokoladu 40 g otopljenu sa 1 kašikom ulja (10 ml).
Potrebno je:
- 125 g margarina
- 1 jaje
- 1/3 belanceta
- 60 g šećera
- 1/2 kesice cimeta
- 1/2 praška za pecivo
- 250 g brašna T-400
- 40 g čokolade za kuvanje
- 30 g prepečenog lešnika (seckanog)
- 1 kašika ulja
No comments:
Post a Comment