Dvobojna pena sa kandiranim voćem
Priprema
- Bela pena: razmekšati belu čokoladu, pomešati sa mlekom pa na umerenoj temperaturi kuvati uz stalno mešanje. Dodati ovoj smesi slatku pavlaku. Sve dobro izmešati i ostaviti u frižideru oko tri sata.
- Crna pena: rastopiti čokoladu za kuvanje, dodati neskafu i komadiće maslaca. Sve dobro izmešati u homogenu smesu i dodati žumanca i šećer pa na umerenoj temperaturi mešati dok se ne dobije glatka smesa. Ulupati sneg od belanaca pa dodati ovoj smesi i ovu penu staviti u frižider oko 3 sata.
- U međuvremenu modlom za kolače (različitih oblika) pravimo kolačiće od gotove podloge za tortu. U tanjirić za serviranje staviti kuglu bele i kuglu crne pene, nekoliko "kolačića" i ukrasiti kandiranim voćem.
Potrebno je:
- 1 pakovanje gotove podloge za torte
Crna pena:
- 130 g čokolade za kuvanje
- 4 kašičice neskafe
- 30 g maslaca
- 4 jajeta
- 3 kašike šećera
Bela pena:
- 300 g bele čokolade
- 1,5 dl mleka
- 3 dl slatke pavlake
Za ukrašavanje:
- kandirano voće
No comments:
Post a Comment