Praline drugi nacin
Priprema
- 700 g šećera preliti sa 2 dl vode i kuvati 7 minuta od trenutka ključanja. Kada se šećer ušpinuje, staviti jednu kesicu step soka u tu posudu.
- Jedan margarin podeliti na 10 jednakih delova, i dodavati u posudu sa šećerom, postepeno po jednu kockicu margarina. Na jednu kockicu margarina, dodati dve kašike brašna, tj, posle stavljanja svake kocke, po dve kašike brašna. Sve to umutiti miksereom i smesu razliti u tepsiju, nakon toga preliti čokoladom.
- Preliv od čokolade: 100 g čokolade preliti sa 2 kašike ulja i rastopiti ta tihoj vatri, ne dozvoliti da čokolada provri. ***PRIJATNO***
Potrebno je:
- 700 g šećera
- 1 margarin
- 1 kesica step soka (limun, pomorandža, višnja)
- 20 kašika brašna
- 100 g crne čokolade za mešenje
- 2 kašike ulja
No comments:
Post a Comment