Štrudla sa makom i suvim grožđem
Priprema
- U posudu staviti brašno, napraviti rupu i u nju izmrviti kvasac, dodati so, mlako mleko, ulupana jaja i ulje.
- Kada počne da se diže, dodati šaku šećera i zamesiti testo, da se odvaja od ivica, ne prečvrsto.
- Ostaviti testo da se diže. Od nadošlog testa, razviti dve kore i puniti filom od maka...možete po želji filovati i džemom i sl.
- Fil: Mak pomešati sa šećerom i suvim groždjem i preliti mlekom, da smesa ne bude retka.
- Najbolje testo razviti na pobrašnjenu krpu, kako bi ga lakše savili u rolat.
- Peći na 180 C 50 minuta.
Za testo:
- oko 900 g brašna
- 1 kockica kvasca
- prstohvat soli
- 0,5 l mleka
- 3 jajeta
- 1 šoljica ulja
- 1 šaka šećera
Za nadev:
- 400 g maka
- 3 dl mleka
- 200 g suvog groždja
- 200 g šećera
No comments:
Post a Comment