Suva pita baklava
Priprema
- Podmazati pravougaoni pleh od rerne uljem. U činiji pomešati, šećer, kiselu vodu, suvo groždje i orah. Sve to dobro izmešati.
- U pleh redjati koru, pa poprskati sa malo ulja i fil. Tako redom dok se ne utroši, sav materijal. Na poslednju ne stavljati fil, već premazati sa malo ulja i kisele vode. Iseći na jednake trouglove i staviti da se peče na 180 stepeni, dok ne dobije zlatno žutu boju.
- Pomešati šećer, vanilin šećer, vodu i kolutove limuna, kojeg smo predhodno oprali. Sve skupa da prokuva i preliti ohladjenu baklavu, vrućim sirupom. Prijatno!
Potrebno je:
- 1 pakovanje tankih kora
Za sirup:
- 500 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 limun
- 15 kašike vode
Za fil:
- 300 g šećera
- 100 g suvog grožđa
- 300 g mlevenih oraha
- 1 čaša kisele vode
- ulje po potrebi
No comments:
Post a Comment