Praznična pena od lešnika
Priprema
- Staviti mleko da provri, pa dodati mlevene lešnike. Uz mešanje kuvati 5 minuta. U međuvremenu, umutiti žumanca i šećer u prahu. Kada se dobije glatka smesa, dodati joj krem od mleka i lešnika i na pari kuvati oko 10 minuta, dok krem ne počne da se zgušnjava. Rastopiti želatin i staviti na umerenu temperaturu, da se zagreje. Dodati želatin kremu, dobro izmešati i ostaviti u frižider. Kada se krem ohladi, dodati mu čvrsto ulupan sneg od belanca, čokoladu i šlag. Ovu "penu" staviti u frižider da se stegne. Pre serviranja ukrasiti karameliziranim lešnicima i listićima lešnika.
Potrebno je:
- 150 g mlevenih lešnika
- 3,5 dl mleka
- 3 jajeta
- 3 kašike rendane čokolade
- 100 g šećera u prahu
- kesica želatina
- 1 dl šlaga
Za ukrašavanje:
- 50 g karameliziranih lešnika
- 20 g lešnika isečenih na listiće
No comments:
Post a Comment