Panama torta
Priprema
- Penasto umutiti žumanca i šećer, dodati mlevene urme, brašno, narendisanu čokoiadu i na kraju čvrsto ulupan sneg od belanaca. Masu sipati u podmazan i brašnom posut kalup za tortu i peći na umerenoj temperaturi.
- U međuvremenu za nadev umutiti maslac sa šećerom, dodati rastopljenu čokoiadu i žumanca. Mutiti dok masa ne postane penasta.
- Pečenu i ohlađenu tortu preseći na tri dela i filovati pripremljenim nadevom.
- Za glazuru rastopiti maslac i čokoladu na pari pa preliti preko torte.
Potrebno je:
- 7 jaja
- 150 g šećera
- 150 g urmi
- 50 g brašna
- 3 rebra čokolade
Nadev:
150 g maslaca
150 g šećera
2 rebra čokolade
2 žumanca
Glazura:
- 100 g čokoiade
- 50 g maslaca
No comments:
Post a Comment