Kolač sa belom čokoladom i orasima
Priprema
- Patispanja: Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, uz lagano mešanje dodati mlevene orahe, čokoladu u prahu i prašak za pecivo. Peći u nauljenoj i brašnom podmazanoj tepsiji na 180 stepeni oko 20 minuta.
- Krem: Gustin, brašno, šećer i vanila šećer umutiti sa malo mleka. Zakuvati u preostalo mleko, kuvati dva, tri minuta i skloniti sa vatre.
- Kad se ova masa prohladi umesati čokoladu izlomljenu na kockice i umućeni margarin.
- Prohlađeni fil preliti preko patispanja. Kada se fil potpuno prohladi posuti mlevenim orasima. Ostaviti u frizider oko 2 sata da se dobro ohladi.
Potrebno je:
- 6 belanaca
- 120 g šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 3 kašike čokolade u prahu
- 1 prašak za pecivo
Krem:
- 6 dl mleka
- 4 kašike gustina
- 2 kašike brašna
- 8 kašika šećera
- 100 g bele čokolade
- 150 g margaraina
- 1 vanila šećer
No comments:
Post a Comment