Ušećerene jabuke
Priprema
- Skinite peteljke sa opranih jabuka. Stavite drveni štapić sa jedne strane u svaku jabuku.
- Zagrejte vodu, dodajte kukurzni sirup, sok od limuna i šećer u tiganj, dok se šećer potpuno ne rastopi. Neka ključa dok sirup ne dostigne temperaturu od 150 C. Pomešajte sa cimetom (ako želite) i jestivom bojom.
- Umočite cele jabuke u sirup, svaku pojedinačno i okrećite u sirupu. Ako se sirpu brzo steže, ponovo zagrejte.
- Skinite jabuke i stavite ih na dobro podmazani papir za pečenje da se ohlade.
- Pre nego što se ohlade, jabuke se takođe mogu uvaljati u orahe, kokos, ili obojeni šećer.
Potrebno je:
- 8 jabuka, nakisele (kao što su Boskoop ili Granny Smith)
- 600 g šećera
- 170 g kukuruznog sirupa
- 1 kašika sveže isceđenog soka od limuna
- 250 ml vode
- prstohvat cimeta (po želji)
- nekoliko kapi jestive crvene boje
No comments:
Post a Comment