Posna čokoladna baklava
Priprema
- Čokoladu izrendati na sitno rende, orahe samleti i ove sastojke sjediniti. Staviti jednu koru, pa zatim drugu i filovati ovom smesom od čokolade i oraha. Umotati čvrsto baklavice, seći i stavljati u pleh, malo podmazan uljem. Tako redom, dok se ne potroše kore i fil. Stavljajte više fila, da bude bogato.
- Kada završite sa korama, stavite margarin da provri i poparite baklave. Zatim ostavite pola sata u hladno, da upiju margarin i onda ih staviti da se peku, na umerenoj temperaturi.
- Kada se ohlade baklave, preliti sa prokuvanim prelivom od 750 g šećera i 500 ml vode. Prekriti alu-folijom, da što bolje upiju preliv. Prijatno!
Potrebno je:
- 300 g posne čokolade za kuvanje
- 300 g mlevenih oraha
- 1 margarin
- 1/2 kg kora za pitu i baklavu
Za preliv:
- 750 g šećera
- 500 ml vode
No comments:
Post a Comment