Pirinčani rolat
Priprema
- List oblande uviti u vlažnu krpu da omekša. Ušpinovati šećer sa vodom. Dodati maslac i čokoladu. Kada se otope dodati rendanu koru limuna, mlevene orahe i keks. Sve dobro izmešati, skloniti sa vatre i prohladiti. List oblande premazati ohlađenim filom.
- Ako se masa suviše stvrdnula slobodno dodajte malo mleka, a prilikom nanošenja fila na list oblande, iskoristite nakvašeni dlan, kako bi masu ravnomerno naneli.
- Po ivici lista oblande posuti šareni pirinač, uviti rolat i ostaviti da se stegne.
Potrebno je:
- 1 list veće oblande
- 200 g kristal šećera
- 0,5 dl vode
- 100 g maslaca/margarina
- 100 g čokolade
- rendana kora 1 limuna
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenog keksa
- malo (šaka-dve) šarenog ekspandiranog pirinča
No comments:
Post a Comment