Kremisimo sladoled
Priprema
- Prvo dobro izraditi margarin. Zatim odvojiti žumanca od belanaca, pa u žumanca dodati 250 g šećera u prahu.
- Kada se dobro umute, mogu se skuvati na pari i ohladiti - za one koji ne vole živa žumanca u jelu.
- Belanca se umute u čvrst sneg i postepeno se dodaje delu od žumanaca, mešajući sa varljačom - nikako mikserom. (Ako se muti mikserom izgubi se na masi).
- Dobijenu masu podeliti na dva dela, pa u jedan dodati seckane orahe, a u drugi kakao prah.
- Umutiti šlag po uputstvu na pakovanju.
- Uzeti posudu (ovo je mera za đuveč-pleh), pa prvo rasporediti tamni deo, zatim dodati sloj šlaga i završiti sa žutim delom. Ostaviti par sati u zamrzivaču.
- Seći kao tortu i tako posluživati.
Potrebno je:
- 10 jaja
- 10 kašika kristal šećera
- 250 g šećera u prahu
- 1 margarin za kuvanje
- 50 g kakao praha
- 100 g seckanih oraha
- 3 šlaga
No comments:
Post a Comment