Domaća čokolada sa lešnikom
Priprema
- Ušpinovati šećer i vodu, dodati maslac, mešati dok se maslac ne istopi.
- U posebnoj posudi prosejati mleko u prahu i kakao i dodati ušpinovanom šećeru, mutiti sve mikserom, na kraju dodati lešnike i smesu izručiti na plato, obložen pek-papirom.
- Glazura: Otopiti i crnu i belu čokoladu u posebnim posudama,
- Preliti crnom čokoladom. Belu čokoladu sipati u kesicu ili fišek, napravljen od papira, šarajući preko crne čokolade.
- Izvlačiti nepravilne linije čačkalicom.
Potrebno je:
- 300g šećera
- 100 ml vode
- 200 g maslaca
- 350 g mleka u prahu
- 100 g kakaoa
- 150 g seckanih lešnika
Glazura:
- 100 g crne čokolade
- 2 kašike ulja (za crnu čokoladu)
- 50 g bele čokolade
- 1 kašika ulja (za belu čokoladu)
No comments:
Post a Comment