Tuti fruti palačinke
Priprema
- Umutiti jaja sa šećerom i solju, pa doliti mleko. Kada se sjedini, dodati brašno i dobro izmešati.
- Sipati vodu i ulje i kada masa postane kompaktna, pržiti palačinke na vrelom ulju.
- U međuvremenu staviti voće u šerpu, sipati preko njega šećer i naliti vodom i kuvati, pola sata na tihoj vatri, odnosno dok sirup ne bude malo ređi nego za slatko.
- Kada se palačinke i fil ohlade, nanositi na palčinke fil od voća, saviti po malo palačinku sa obe strane, a zatim urolati.
- Čokoladu rastopiti sa uljem i mlekom.
- Staviti na tanjir, po dve umotane palačinke i preko njih kuglu sladoleda, a onda sve preliti čokoladom i sirupom iz voćnog fila. Uživajte :)
Za palačinke:
- 2 jajeta
- 2 dl mleka
- 1 dl ulja
- 2 dl vode
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 15 kašika brašna
Ostalo:
- 6 kugli sladoleda od vanile
Za fil:
- 100 g višanja
- 200 g kupina
- 10 kašika šećera
- 1 dl vode
Za preliv:
- 50 g čokolade
- 3 kašike mleka
- 2 kašike ulja
No comments:
Post a Comment