Koh od griza
Priprema
- Mikserom umutite sneg od belanaca, stavite šećer i vanilu i mutite dalje dok ne dobijete čvrstu masu. Smanjite brzinu miksera i dodajte jedno po jedno žumance, rendanu koru limuna i na kraju kašiku po kašiku griza.
- Emajlirani pleh (42x24 cm) namažite margarinom i pospite brašnom, pa u njega izručite umućenu masu i pecite u zagrejanoj pećnici na 200°C dok ne porumeni.
- Za to vreme skuvajte mleko sa šećerom i vanilom, pa vrelo prelijte preko vrućeg, pečenog koha. Ohladite i poslužite.
- Napomena: koh je ukusniji ako se napravi dan pre serviranja i drži u frižideru.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 kasika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 12 kašika griza
- narendana kora limuna
Za preliv:
- 1 l mleka
- 6 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
No comments:
Post a Comment