Pink kocke
Priprema
- Patišpanj - Od belanaca umutiti čvrst sneg sa šećerom pa dodavati postepeno žumanca i kad se dobro umuti dodati prašak za puding pomešan sa praškom za pecivo. Četvrtasi dublji pleh (40×30 cm) obložiti papirom za pečenje, pa sipati umućenu masu i ispeći patišpanj.
- Pečeni patišpanj ohladiti i preseći na dva dela vertikalno.
- Fil - Puding od vanile skuvati u pola litra mleka i ostaviti da se ohladi. Puter penasto umutiti sa prah šećerom pa sjediniti sa ohladenim pudingom u krem.
- Glazura - 150 g prah šećera pokvasiti sa malo vode i dodati nekoliko kapi ekstrata maline, da smesa ne bude ni previše gusta ni previše meka.
- Filovanje - Staviti jednu koru, preko nje premazati fil i završiti drugom korom, sve preliti glazurom od šećera, pa seći na kocke.
Za testo
- 7 jaja
- 8 kašika šećera
- 4 kesice pudinga od maline ili jagode
- 1/2 kašičiće praška za pecivo
Glazura
- 150 g prah-šećera
- malo vode
- par kapi ekstrata maline ili jagode
- ili gotova glazura u prahu
Za fil
- 500 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 250 g putera
- 200 g prah-šećera
- 1 vanilin šećer
No comments:
Post a Comment