Slatki kroasani
Priprema
- Lagano mešati, pa dodati nadošao kvasac. Testo zamesiti sa mlakim mlekom (mleka oko 400 g), ako treba dodati još brašna.
- Testo ne sme da bude tvrdo, mora biti srednje meko. Testo ostaviti da se odmara 60 minuta. Zatim testo premesiti i podeliti na loptice, iste veličine. Loptice ostaviti da se odmaraju 30 minuta.
- 200 g margarina otopiti, to nam treba za premaz loptica, koje se razvijaju svaku lopticu razviti i namazati margarinom, pa sve tako redom stavljati, jednu na drugu i mazati margarinom. Fil stavljate po ukusu.
- Razvijeno i filovano testo, iseći na 12 jednakih delova. Zaboravila sam napisati da se testo razvija okruglo i taj krug seče na delove kroasane se savijaju od šireg dela. Uviju se i stave na pek papir, premazati ne umućenim belancetom. Peći na 220 stepeni oko 25 minuta.
- Ohladjene posuti prah šećerom ili čokoladnom glazurom.
Potrebno je:
- 50 g svežeg kvasca (staviti u mlako mleko da nadodje)
- 700 g brašna
- malo soli
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 kašike šećera
- 4 kašike ulja
- 100 g otopljenog margarina
- 5 jaja
- 1 žumance
- 1 belance (ostaje za premaz)
No comments:
Post a Comment