Krempita sa jagodama
Priprema
- Kora: Umutiti žumanca, jaje i šećer, dodati ostale sastojke i dobro umutiti. Peći na 200 C dok ne porumeni.
- Fil: Kuvati jagode, šećer i 500 ml vode 20 minuta. Puding rastopiti u 200 ml vode, pa dodati u jagode. Belanca umutiti sa 6 kašika šećera.
- Fil ostaviti da se prohladi 1 minut, pa dodati šam.
- Preliti koru.
Za koru:
- 5 žumanaca
- 1 jaje
- 7 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 1 šolja mleka (ili kisele pavlake)
- 8 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 500 g jagoda
- 700 ml vode
- 3 pudinga od jagode
- 200 g šećera
- 5 belanaca
- 6 kašika šećera
No comments:
Post a Comment