Zimska čarolija
Priprema
- Postupak pripreme: Umutiti jaja, zatim dodati šećer, brašno, prašak za pecivo, kakao, jaš malo mutimo, zatim izlijti u tepsiju i staviti u rernu da se peče na 220 stepeni, nekih 20 minuta.
- Za to vreme, dok se kora peče, pripremiti preliv od vode, šećera i limunove korice.
- Kada je kora pečena, izvaditi i zaliti sa prelivom, pokriti i ostaviti da se prohladi.
- Skuvati 2 pudinga u 7 dl mleka, da bude čvršći, dodati margarin i kokos, promešati dobro i možete ga staviti na koru, i na kraju napraviti finu glazuru od čokolade.
- Kolač je gotov.
Za koru:
- 5 jaja
- 5 kašike brašna
- 5 kašike šećera
- 1/2 praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- malo maslaca
Za prelivanje kore:
- 2 dl vode
- 100 g šećera
- korica limuna ili malo ruma
Za fil:
- 7 dl mleka
- 2 pudinga od vanile
- 200 g kokosa
- 250 g margarina
No comments:
Post a Comment