Panna Cotta sa crvenim voćem
Priprema
- Slatku pavlaku zagrejati (da ne prokuva, ali da bude vrlo topla), i u nju dodati (od onih 500 g šećera oduzeti 3 supene kašike) šećer.
- Kada se šećer istopi, dodati želatin (prethodno natopljen u malo vode i istopljen). Lagano mešati dok se ne sjedini i skinuti sa vatre. Ovu smesu sipati u navlazene kalupiće i staviti u frizider.
- Posebno, u serpici staviti voce i preostali šećer i vanilin šećer i kuvati dok ne dobijete gustu masu (vodite računa da će se dodatno zgusntuti na hladnom, znači masa kao sirup na primer). I ovo staviti u frizder.
- Sluziti tako što ćete izvaditi deo sa slatkom pavlakom iz kalupa, i po želji preliti voćnim sirupom.
- Idealno za leto!
Potrebno je:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g voća (maline, jagode, kupine, višnje.. može od svega po malo, šumsko voće mix, ili samo nešto, svejedno je!)
- 500g šećera
- 1 želatin
- 1 vanilin šećer.
No comments:
Post a Comment