Panj rolat
Priprema
- Kora: Umutiti žumanca sa šećerom. Dobro ulupati belanca u čvrst sneg. U masu sa žumancima, dodati mlevene orahe, brašno i šam od belanaca. Pažljivo izmešati i uliti u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumni.
- Pečenu koru izvaditi iz pleha i umotati u krpu (kao rolat) i ostaviti da se ohladi.
- Fil: Umutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari, sve dok se masa ne počne odvajati od šerpe da se vidi dno. U toplu masu iseći margarin da se otopi i sjedini sa masom.
- Fil podeliti na 2 dela. U 3/4 fila, kojim se filuje unutrašnji deo rolata, dodati i umutiti mlevene orahe i propržen šećer, samleven na mašini za orahe.
- U 1/4 fila, za spoljni deo rolata, u još toplu masu, dodati otopljenu čokoladu.
- Kada se kora ohladi, razviti je i namazati filom za unutrašnji deo rolata i ponovo uviti u rolat. Premazati je drugim filom, za spoljni deo rolata.
- Prošarati da izgleda kao panj i posuti seckanim orasima.
Za koru:
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 6 belanaca
- 125 g mlevenih oraha
- 2 kašike mekog brasna
Za fil:
- 4 jajeta
- 125 g šećera
- 250 g margarina
- 125 g mlevenih oraha
- 125 g prženog šećera
- 50 g čokolade za kuvanje
No comments:
Post a Comment