Cheesecake sa jagodama
Priprema
- Margarin istopiti na pari, pa kad se prohladi, dodati mleveni keks, med i mleko.
- Posatviti okrugli kalup na tacnu, na kojoj ćete servirati tortu i smesu za koru sipati i oblikovati prstima. Sir izmiksati sa prah šećerom. Kada se dobro umuti, postepeno dodavati slatku pavlaku i mutiti, dok se fil ne učvrsti, (može se i posebno umutiti slatka pavlaka, pa je sjediniti sa sirom).
- Kada je fil gotov staviti ga u kalup. Jagode skuvati u soku i dodati šećer. Želatin staviti po upustvu sa kesice.
- Preliti po torti i staviti u frižider, da se stegne. Umesto jagoda, mogu se koristiti, maline ili višnje.
- Za dekoraciju može topin og jagode.
Kora:
- 200 g mlevenog keksa
- 125 g margarina
- 4 kašike meda
- 3-4 kašike mleka
Beli fil:
- 450 g ella sira
- 500 ml slatke pavlake (Meggle)
- 250 g šećera u prahu
Crveni fil:
- 300 g jagoda
- 2 dl soka od jagode
- 5-6 kašika šećera
- 2 kesice želatina
No comments:
Post a Comment