Knedle sa šljivama
Priprema
- Kvasac se razmuti u malo mlakog mleka, doda se šećer i ostavi da naraste.
- U prosejano brašno stavimo ovako narasao kvasac i dodamo rastopljeni maslac, jaja i ostatak mleka. Dodamo malo soli i nastrugane kore od limuna.
- Zatim sve dobro umutimo dok se na testu ne pojave mehurići do ne počnu da se odvaja od varjače. Testo pokrijemo i ostavimo na toplo mesto sve dok ne naraste.
- Stavimo ga na dasku posutu brašnom i podelimo na 12 kimada stavimo voće i napravimo knedle. Sve ostavimo još malo da odstoji.
- Zatim knedle stavljamo u slnu vodu koja tiho vri i kuvamo s obe strane 6 minuta.
- Gotove knedle služe se dok su još vruće, dogato posute cimetom i šećerom.
Potrebno je:
- 12 šljiva
- 500 g brašna
- 30 g kvasca
- 1/4 l mleka
- 30 g šećera
- 1 jaje
- 30 g maslaca
- so
- kora od limuna
- cimet
- šećer
No comments:
Post a Comment