Francuska krempita
Priprema
- Upržiti šećer do lepe braon boje, naliti vodom, prokuvati čaj i ostaviti da se ohladi.
- Umutiti 5 celih jaja sa 2 čaše šećera, dodati čaj, prašak za pecivo i brašno. Pažljivo izmešati pa ispeći koru u plehu veličine: 40x25 cm.
- Od mleka odvojiti jednu čašu (hladnog), a ostatak staviti sa 200 g šećera da provri. Žumanca, brašno, puding i griz izmešati sa hladnim mlekom da nema grudvica, pa zakuvati u mleku sa šećerom.
- Belanca čvrsto ulupati i pažljivo sjediniti sa vrucim filom. Premazati preko kore i ostaviti da se ohladi.
- Premazati ulupanim šlagom. Mnogo je ukusno!
Za čaj:
- 2 čaše (od jogurta) šećera
- 2 šaše vode
Za fil:
- 1 l mleka
- 200 g šećera
- 10 jaja
- 8 kašika brašna
- 1 puding od vanile
- 2 supene kašike griza
Za koru:
- 5 celih jaja
- 2 čaše šećera
- 1 prašak za pecivo
- 4 čaše brašna
Dekoracija:
- 2 kesice šlag pene
No comments:
Post a Comment