Buter baklave
Priprema
- Umutiti 5 celih jaja, zatim dodati: 12 kašika ulja, 12 kašika mleka, 12 kašika brašna, 12 kašika pšeničnog griza, 1 prašak za pecivo, sok i koru od 1 limuna, 100 grama mlevenih oraha, 200 grama suvog grožđa. Sve dobro umutiti i sipati u pleh koji je prethodno namazan i posut brašnom. Peći na umerenoj temperaturi. Pečenu baklavu ostaviti da se ohladi.
- Sirup: šećer, vanilin-šećer pomešati i sve preliti sa 150 g vode, skuvati sirup.
- Baklavu iseci na sitnije parčiće u obliku romboida, pa je preliti vrelim sirupom.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 12 kašika ulja
- 12 kašika mleka
- 12 kašika griza
- 100 g mlevenih oraha
- 200 g suvog grožđa
- 1 kesica prašaka za pecivo
- 1 limun
Sirup:
- 750 g šećra
- 1 kesica vanilin-šećera
No comments:
Post a Comment