Dvobojni rolat
Priprema
- Ulupati čvrst sneg od belanaca i šećera, dodavati jedno po jedno žumance, brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo. Testo peći u velikoj četvrtastoj tepsiji da ne bude debelo. Kad se ispeče, izvrnuti ga na čistu krpu i umotati u rolat.
- Za nadev kuvati na tihoj vatri mleko, 5 žumanaca, šećer, brašno, i vanil-šećer uz neprestano mešanje da ne bi bilo grudvica. Skloniti sa plotne da se ohladi.
- Maslac sjediniti sa šećerom u prahu. Posle ga pomešati sa prethodno skuvanom i ohlađenom masom. Podeliti masu na dva dela.
- Jednom polovinom mase namazati površmu testa i ponovo ga uviti u rolat, a zatim namazati i krajeve uvijenog rolata.
- U drugu polovinu mase umešati rastopljenu čokoladu za kuvanje. Tom masom namazati gornji deo gotovog rolata i prošarajte ga viljuškom.
Potrebno je:
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 10 kašika mlevenih oraha
- 1 kesica praška za pecivo
Nadev:
- 1/2 l mleka
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 2 kesice vanil-šećera
- 250 g maslaca
- 8 kašika šećera u prahu
- 4-5 štangli čokolade za kuvanje
No comments:
Post a Comment